У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Концерт фортепіанної музики

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Концерт фортепіанної музики присвячений 220-річчю з дня нарождення Франца Шуберта
Солісти - лауреат міжнарожного конкурсу, доцент академії музики м.Кельн Віоліна Петриченко (Україна-Німеччина)
лауреат міжнародного конкурсу Артур Нікулін (Україна - Бельгія)
В програмі: Соната a-moll op.42, Експромти op.142, Фантазія для ф-но в 4 руки f-moll op.103

Артур Нікулін  - закінчив Дніпродзержинське музичне училище, Львівську Національну музичну академію імені М.Лисенка, де навчався в класі у видатного піаніста, заслуженого артиста України Йожефа Ерміня. Також стажувався у відомих сучасних піаністів: Н. Штаркмана, М. Пєтухова, М.Крушельницької, Б.Гетцке, Т.Дюссо, Е.Рейес.
Активно гастролює в Україні та за кордоном, грав в кращих концертних залах Польщі, Швейцарії, Франції, Німеччини, Нідерландів. Виступав з відомими камерними та симфонічними оркестрами України.
Артур Нікулін лауреат Першого міжнародного конкурсу молодих піаністів в Нідерландах (Енсхеде, 2001 рік, третя премія), міжнародного конкурсу "Мистецтво 21-го століття" (Київ - Ворзель, 2002 рік, третя премія), міжнародного конкурсу ім. Ф. Шопена (Дніпропетровськ, 2006 рік, перша премія), міжнародного конкурсу "Музичний феєрверк у Баден-Вюртемберзі" (Баден-Баден, 2013 рік, Гран - Прі), міжнародного конкурсу-фестивалю сучасної фортепіанної музики пам'яті Бориса Лятошинського (Париж, 2014 рік, приз за краще виконання твору українського композитора).
Запрошувався на престижні міжнародні фестивалі сучасного мистецтва, як "Контрасти" (Львів), "КиївМузикФест" (Київ), ГОГОЛЬфест (Київ), "Музичні прем'єри сезону" (Київ), "Варшавська осінь" (Варшава), "Травневі музичні зустрічі" (Кіровоград), фестиваль пам'яті Святослава Ріхтера на батьківщині піаніста (Житомир), фестиваль музики Валентина Сильвестрова (Берн, Швейцарія).
Тісно співпрацює з видатними сучасними композиторами Валентином Сильвестровим, Лесею Дичко, Володимиром Рунчаком (Україна), Володимиром Бєляєвим (Росія), Дмитром Чесноковим (Росія-Франція), Ніколя Бакрі (Франція), є першим виконавцем їх фортепіанних і камерно-інструментальних творів.


Віоліна Петриченко народилася на Україні, в м. Запоріжжя в сім’ї музикантів. Вже з 6 років почала займатися грою на фортепіано. В запорізькій музичній гімназії основними предметами були фортепіано та музикознавство. При цьому основне значення вона надавала науковій галузі. Віоліна Петриченко брала участь в міжнародних конференціях, а також в конкурсах майстерності гри на фортепіано.З 12 років вона стала учасницею Міжнародного конкурсу ім. С. Прокоф’єва. У 16 років була видана її перша теоретична робота. Обидва дипломи вона отримала з відзнакою.Не дивлячись на це, Віоліна почала навчатися в Київській національній академії ім. П. Чайковського по класу фортепіано.
З 2007 року вона навчалася в університеті музики „Франц Ліст“ м. Веймар, а згодом в Кельнській вищій школі музики і танцю в професора Якоба Льойшнера також по класу фортепіано. Віоліна і зараз поповнює своє навчання в класі професора Євгена Синайського в університеті мистецтв Фолькванг м. Ессен. Крім того, вона брала участь на курсах майстерності у Петера Нагі, Ференца Радоса, Джеффрі Сванна, Євгенa Сковороднікова, Бернда Гетцке, Конрада Ельзера, П’єра-Лорана Емара.Віоліна отримала численні нагороди, стипендії, заохочувальні призи та ін. від спілки друзів і меценатів університету музики „Франц Ліст“ м. Веймар, Нового Фонду ім. Ф. Ліста у м. Веймарі. Класичного фонду м. Веймар, фонду Анни Рутс, від м. Кельн, фонду Вернера Річарда та д-ра Карла Дьоркена, фонду Теодора-Роглера.
За особливі академічні та мистецькі досягнення вона отримала нагороду DAAD, нагороду в галузі музики університету Фолькванг, в конкурсі Розаріо Марціано вона відзначилася дипломом, а в конкурсі. Меденус вона отримала приз глядацьких симпатій. При цьому артистка провадить активну концертну діяльність. У концертних подорожах вона відвідала Німеччину, Голландію, Францію, Австрію, Іспанію, Чехію і Україну. Віоліна багаторазово грала для німецького радіо культури та телебачення. Вона грала на багатьох фестивалях (Байройтський фортепіанний фестиваль, Фестиваль європейської музики, фортепіанний фестиваль м. Рьосрат, Звук світів (Бад Арвайлер), Музичні дні в Альт Кайнахер (Австрія), Контрасти (Львів Україна). Велику частину своїх концертів грає вона як камерний музикант та акомпаніатор. В 2011 р. разом з саксофоністкою Кірстін Нідерштрасер вона заснувала дует Кіоль.З 2015р має також тріо «Серенада», з яким неоднарозово виконувала обробки українських творів (Косенкоб, Скорик тощо)
Крім того, вона додатково займається історичними клавішними інструментами. Це знаходить вираження на численних концертах (міський замок та будинок Франца Ліста в м. Веймарі, замок-музей в Зондерсгаузен).
Віоліна дотримується традицій української культури і популяризує її. Так з’явився її сольний компакт-диск з фортепіанними творами О. Скрябіна та ранніми творами  українського композитора В. Косенка. Компакт-диск отримав високу критичну похвалу і тому о 2015 році вийшов другий диск «Українські настрої» з творами виключно українських композиторів. Усі твори на диску були «першими записами», бо метою піаністки є знайомство європейської публіки з шедеврами української музики. Крім того вона була художним керівником і одним з організаторів днів української музики у м. Мюнстері (Німмеччина).
Зараз Віоліна мешкає в м. Кельні, має свій приватний клас і готується до запису наступного диску з творами В. Барвінського.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Дніпро.

Концерт фортепіанної музики відбудеться 4 квітня 2017, 19:00, вівторок в Дніпропетровська філармонія імені Л. Б. Когана. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.