У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Симфонічний концерт. Відкриття сезону

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Шановні друзі! Цього вечора запрошуємо вас на неймовірної краси Великий симфонічний концерт-відкриття сезону з хвилюючою програмою, що подарує колосальну музику, вражаючу виконавську майстерність, безліч позитивних вражень та незабутніх спогадів!
 
 У програмі:
 
Левко КОЛОДУБ. Симфонічна поема "Великий каменяр"
Максим КОЛОМІЄЦЬ. Подвійний концерт «Чотири ріки на свічці, що тане».
Людвіг ван БЕТХОВЕН. Симфонія n.7.
 
Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії. Солісти: Марко КОМОНЬКО (скрипка), Львів. Ян РОМАНОВСЬКИЙ (скрипка), Польща. Художній керівник, головний диригент: Айдар ТОРИБАЄВ.
 
Левко Колодуб. Симфонічна поема "Великий каменяр". Левко Колодуб - один із наймасштабніших українських композиторів другої половини ХХ - початку ХХІ століть. Він належить до тих непересічних митців, чия творчість (гідно оцінена при житті) після його переходу в інші світи не лише не втрачає значимості, а, навпаки, повертається до нащадків новими гранями, наповнюється новими сенсами.
 
Максим Коломієць. Подвійний концерт «Чотири ріки на свічці, що тане».СВІТОВА ПРЕМ’ЄРА! "Вхопити красу в ракурсі, якого ніхто не бачив!" Віримо, що йому це вдасться!
 
Людвіг ван Бетховен. Симфонія n.7. Цей твір великого Бетховена, яким він пишався і називав улюбленим дітищем, не одразу було оцінено. Спочатку казали, що це - музичне божевілля. А потім, пройшов час, і твором почали нестримно захоплюватися. Сучасники докоряли композитора за його Сьому симфонію, пояснюючи, що така "простонародна" музика не варта високого жанру.
 
Чому так? А тому, що, за виключенням геніальної другої частини, що є концентрацією скорботи, інші три частини - концентрація безтурботної  веселості, щастя і задоволення життям. Ріхард Вагнер назвав цю симфонію "Апофеоз танцю"!
 
Марко КОМОНЬКО - талановитий виконавець, скрипаль-віртуоз, лауреат численних престижних конкурсів. Навчався у Великобританії в Лондонському Королівському музичному коледжі у професора Фелікса Андрієвського (1994-1999 рр.) та блискуче завершив скрипкові студії в Німеччині (Кельн) у видатного скрипаля сучасності Віктора Третьякова.
 
Постійно концертує, отримує різні нагороди та найвагоміша на одному з найпрестижніших сучасних конкурсів-Лауреат другої премії Міжнародного конкурсу скрипалів ім. Георга Куленкапфа (Кельн, 1993).
 
З 2004 року Марко Комонько проживає в Південній Кореї, працює концертмейстером різних оркестрів та виграє конкурс на посаду концертмейстера Сеульського симфонічного оркестру, який входить у вісімку найкращих оркестрів світу, при тім виступає як соліст, ансамбліст, записується на радіо та телебаченні.
 
В його репертуарі твори композиторів різних епох та стилів, у тому числі й українських композиторів. З 2014 року Марко Комонько працює солістом Львівської національної філармонії. Про нього пишуть: «Натуральність гри, максимальна технічна досконалість та величезна музикальність – це головні риси гри Марка Комонька» (Владислав Сваха, Польща).
 
«Скрипаль Марко Комонько показав такий високий клас виконавської майстерності, таку культуру інтерпретації, такий рівень самовіддачі, що його концерт, без сумніву, став кульмінацією сезону» (Юрій Чекан «Дзеркало тижня»).
 
«Марко Комонько майстерно, переконливо і натхненно виконав продуману програму. Комонько грає на повне ризико, показує багатство відтінків звучання, віртуозність, мужність, високу виконавську майстерність, чим захоплює і вражає слухача» (Сабіна Краймендаль, Нюрнберг, Німеччина).
 
Ян РОМАНОВСЬКИЙ - соліст і скрипаль камерної музики, творчий мислитель. Він виступає і записує альбоми з ансамблем Trio Taklamakan та як соліст. Зробив запис віртуозних капризів для скрипки соло польського композитора Фридерика Августа Дурановського. Працює професором в Музичній академії імені Фелікса Нововевського в Бидгощі.
 
Його учні є  переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Часто засідає у журі  національних та  міжнародних змагань. Читає лекції та майстер-класи в музичних школах  Польщі та за кордоном.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Дніпро.

Симфонічний концерт. Відкриття сезону відбудеться 15 вересня 2023, 18:00, п’ятниця в Дніпропетровська філармонія імені Л. Б. Когана. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.