У звʼязку з воєнним станом частина заходів не відбудуться. Слідкуйте за інформацією на сторінках подій.

Авторський концерт Валентина Сильвестрова

Продаж припинено
минула подія

Про подію

Авторський концерт Валентина Сильвестрова «Музика поезії»
Учасники: Валентин Сильвестров,  Інна Галатенко (сопрано), Олег Безбородько (фортепіано), Артур Нікулін (фортепіано).
Прем'єра проекту "Музика поезії" Валентина Сильвестрова вперше відбулася у "Домі Майстер Клас" у лютому 2014 року на Арт - форумі, присвяченому пам'яті Героїв Небесної сотні. Також концерт з успіхом пройшов у Парижі навесні 2015 року в рамках фестивалю "Україна - вільна сцена" та у Страсбурзі. Крім того, 4 вересня 2015 року програма була представлена на VI міжнародному поетичному фестивалі Meredian Chernowitz у Чернівцях та у Нью - Йорку, США, в жовтні 2015 року.

"Музика поезії" - це тихий голос про вічні істини, довірлива розмова про загальнолюдські істини, які під час війни та у період політичної та економічної кризи стають ще більш вагомими. Вони можуть стати вірним провідником на шляху боротьби із ворогом та системою, як це було під час Революції Гідності. Натомість, цінності російської культури - правдивість, чесність і високодуховність - були зневажені злочинною бездіяльністю та мовчанням більшості російської інтелигенції.

Інформація про учасників проекту "Музика поезії"

Валентин Сильвестров - про цю людину кажуть зазвичай просто та ємко - "геній сучасної музики". Герой України, Народний артист України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка. Народився 30 вересня 1937 року в Києві. Музику почав писати у 15 років. У 1964 році закінчив Київську консерваторію за фахом композиції у класі Бориса Лятошинського. У 1967 визнаний гідним міжнародної премії ім. С. Кусевицького (США). У 1970 став переможцем міжнародного композиторського конкурсу "Гаудеамус" (Нідерланди). Того ж самого року виключений із Спілки композиторів СРСР за незгоду з ідеологією керівництва. Автор симфонічних, вокальних, хорових, камерно-інструментальних творів, які у наш час звучать у найпрестижніших концертних залах світу провідними виконавцями сучасності. Мистецтво Валентина Сильвестрова декларує вічні вселюдські цінності, що позначається насамперед на зверненні до пісенних, ліричних мотивів, зосередженому, задумливому емоційному строї музики.

Інна Галатенко (сопрано) - солістка Національного камерного ансамблю "Київська камерата". Всі свої вокальні твори за останні 10 років Валентин Сильвестров написав спеціально під її голос.

Олег Безбородько (фортепіано)Композитор і піаніст, доцент кафедри спеціального фортепіано Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського, кандидат мистецтвознавства (2010).
Член Національної спілки композиторів України та Американської спілки композиторів, авторів та видавників (ASCAP). Лауреат Премії ім. Л. М. Ревуцького (2008), лауреат і дипломант міжнародних конкурсів піаністів в США, Канаді та в Україні, конкурсу композиторів “Gradus ad Parnassum” (Київ). Стипендіат урядів України, Швейцарії та Університету м. Оттава (Канада).
Музичну освіту отримав у Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського (клас фортепіано проф. І. Павлової, клас композиції проф. Г. Ляшенка), в аспірантурі Консерваторії м. Невшатель (Швейцарія, проф. С. Деферн) та на майстеркласах видатних педагогів-піаністів П. Бадура-Скоди, Н. Фішер, Ч. Розена, Дж. Гавілл, Н. Штаркмана, Г. Черні-Стефанської та інших.
Концертував у багатьох містах України, а також у Швейцарії, Великій Британії, Франції, Канаді, США, Польщі, Росії, Естонії, на Кубі тощо. Бере участь у багатьох фестивалях класичної та сучасної музики. Перший виконавець творів З. Алмаші, В. Бібіка, В. Годзяцького, Ю. Іщенка, І. Карабиця, В. Польової, В. Сильвестрова, Є. Станковича, І. Щербакова, О. Щетинського.
О. Безбородько – автор симфонічної, камерної, хорової та популярної музики. Його твори звучать в Україні, США, Швейцарії, Данії, Великій Британії, Китаї, Німеччині, Голандії, Греції, Росії, Литві, Франції, Португалії, Польщі, Турції, друкуються в Німеччині та Україні, видаються на компакт-дисках в Україні та Литві.
О. Безбородько веде успішну педагогічну діяльність. Його учні ставали лауреатами та дипломантами національних і міжнародних конкурсів, працюють у Національній музичній академії України, керують музичними школами. Творчості О. Безбородька було присвячено програми Державного українського радіомовлення, газетні публікації та наукові дослідження
•  Артур Нікулін (фортепіано)  - закінчив Дніпродзержинське музичне училище, Львівську Національну музичну академію імені М.Лисенка, де навчався в класі у видатного піаніста, заслуженого артиста України Йожефа Ерміня. Також стажувався у відомих сучасних піаністів: Н. Штаркмана, М. Пєтухова, М.Крушельницької, Б.Гетцке, Т.Дюссо, Е.Рейес.

Активно гастролює в Україні та за кордоном, грав в кращих концертних залах Польщі, Швейцарії, Франції, Німеччини, Нідерландів. Виступав з відомими камерними та симфонічними оркестрами України.

Артур Нікулін лауреат Першого міжнародного конкурсу молодих піаністів в Нідерландах (Енсхеде, 2001 рік, третя премія), міжнародного конкурсу "Мистецтво 21-го століття" (Київ - Ворзель, 2002 рік, третя премія), міжнародного конкурсу ім. Ф. Шопена (Дніпропетровськ, 2006 рік, перша премія), міжнародного конкурсу "Музичний феєрверк у Баден-Вюртемберзі" (Баден-Баден, 2013 рік, Гран - Прі), міжнародного конкурсу-фестивалю сучасної фортепіанної музики пам'яті Бориса Лятошинського (Париж, 2014 рік, приз за краще виконання твору українського композитора).

Запрошувався на престижні міжнародні фестивалі сучасного мистецтва, як "Контрасти" (Львів), "КиївМузикФест" (Київ), ГОГОЛЬфест (Київ), "Музичні прем'єри сезону" (Київ), "Варшавська осінь" (Варшава), "Травневі музичні зустрічі" (Кіровоград), фестиваль пам'яті Святослава Ріхтера на батьківщині піаніста (Житомир), фестиваль музики Валентина Сильвестрова (Берн, Швейцарія).

Тісно співпрацює з видатними сучасними композиторами Валентином Сильвестровим, Лесею Дичко, Володимиром Рунчаком (Україна), Володимиром Бєляєвим (Росія), Дмитром Чесноковим (Росія-Франція), Ніколя Бакрі (Франція), є першим виконавцем їх фортепіанних і камерно-інструментальних творів.

Придбати квиток на захід можливо не відходячи від комп'ютера!

Сервіс "Інтернет Білет" дає можливість придбати квиток з максимальним комфортом. Тут немає черги до каси і Ви можете придбати квиток за 1 хвилину саме зараз. Для цього потрібно:

  • Обрати місце на схемі залу або обрати кількість вхідних квитків у фан-зону;
  • Натиснути кнопку "Оформити замовлення";
  • Вказати ім'я, адресу електронної пошти, номер телефону;
  • Обрати спосіб оплати та доставки;
  • Внести дані банківської картки і завершити замовлення.

Сума за квитки спишеться автоматично, а квиток прийде на пошту через 1-2 хвилини. Ваше завдання роздрукувати (НЕ ОБОВ'ЯЗКОВО) квиток або показати з екрану телефону перед входом у залу.

В 2024 році багато цікавих концертів, спектаклів та шоу, щоб не пропустити щось дуже важливе пропонуємо ознайомитись з афішою міста Дніпро.

Авторський концерт Валентина Сильвестрова відбудеться 3 грудня 2017, 18:00, неділя в Дніпропетровська філармонія імені Л. Б. Когана. За допомогою сервісу internet-bilet.ua, Ви зможете з легкістю забронювати, замовити та купити квитки на концерт, спектакль, оперу, балет, майстер-класи, спортивні та дитячі заходи, що Вас цікавлять, оплативши їх найбільш зручним для Вас способом: через інтернет банківською карткою VISA/MasterCard, готівкою або кур'єром, якщо зробите замовлення квитка з доставкою.